Ota energiaa maisemista

Kolin henkeäsalpaavista maisemista pääset nauttimaan kaikkina vuodenaikoina. Tee ulkoilupäivän päätteeksi palauttava kylpy Koli Relax Spassa. Sillä saavutat väsyneen mutta onnellisen ihmisen olotilan.

Laskettelu

Ukko-Kolin rinteet sijaitsevat Break Sokos Hotel Kolin vieressä Kolin kansallispuistossa. Sieltä löydät mm. Ukko-Kolin mustan, jota monet pitävät Suomen haastavimpana rinteenä. Pääset rinteisiin suoraan hotellimme ulko-ovelta.

Loma-Kolin rinteet soveltuvat erityisesti perheille ja lautailijoille. Lastenrinne, pulkkamäki, laavut ja kota takaavat rentouttavan puuhapäivän koko perheelle.

Rinteitä on yhteensä 12, ja käytössä on yhteislippu Ukko-Kolille ja Loma-Kolille.

Lue Rinnepesueen kokemuksia: http://www.lumipallo.fi/rinnepesue/?p=496, http://www.lumipallo.fi/rinnepesue/?p=523

Hiihto ja lumikenkäily

Hoidettuja hiihtolatuja löytyy yli 60 km perinteiselle ja luistelutyylille. Kolilta löytyy Suomen pisin valaistu latu (25 km). Koli tarjoaa hiihtäjälle haasteita ja hienoja maisemia! Talven suosikkilajeja on lumikenkäily. Lumikengillä pääsetkin ihailemaan Kolin satumaista luontoa aivan läheltä.

Patikointi

Kolin kansallispuistossa on hyvät merkityt reitit päiväretkille ja pidemmillekin vaelluksille. Merkittyjä retkeilyreittejä on noin 80 km. Perheille sopii esim. 2,5 km:n Kasken kierros, kokeneille retkeilijöille 30–61 km Herajärven kierros. Kansallispuistoon voit tutustua myös useilla luontopoluilla.

Vesillä liikkuminen

Suomen viidenneksi suurin järvi, Pielinen, soveltuu hyvin purjehtijoille, moottoriveneilijöille ja melojille. Kansallispuiston tuntumassa on yli 10 km pitkä melontareitti Ahmolampi–Savijärvi–Ylemmäinen -linjalla.

Pyöräily

Kolin kylän halki sekä Herajärven ja Jeron järven tuntumassa kiertää merkitty pyöräilyreitti (nro 6). Kansallispuiston reiteillä ja poluilla pyöräily on kielletty, mutta sitä halkovilla yksityisteillä saa pyöräillä.

Lisätietoja: www.koli.fi

Seven-1